Actie Kerkbalans 2023

Kerkelijke bijdrage


Er is bij de betrokkenen van de Prot. Gemeente te Veendam informatie en een toezeggingsformulier van Actie Kerkbalans bezorgd. We hopen van harte dat u de kerk wilt blijven steunen, zeker in deze onzekere tijd. We willen u vragen of u uw bijdrage voor dit jaar zou willen verhogen met bv 5euro per maand, maar natuurlijk is iedere bijdrage zeer welkom.
Vul het toezeggingsformulier in en zorg dat het formulier voor 1 februari 2023 weer is ingeleverd bij de bezorger van actie Kerkbalans. (Indien mogelijk) of bij de penningmeester PKN Veendam,  Pommerse Bocht 85
Als u een toezegging doet en uw bijdrage in meerdere termijnen betaalt, wilt u dan Automatische incasso overwegen? Deze vorm van betalen levert ons het minste verwerkingstijd en is voor u heel gemakkelijk. Alvast dank.

Vormen van betalen
U kunt op 3 manieren uw bijdrage doen aan de kerk. We zetten ze in volgorde van wat onze voorkeur heeft vanwege verwerkingstijd.

1.  Automatische incasso. U hoeft zelf weinig te doen. Met het toezeggingsformulier geeft u aan wat u bijdraagt, wat uw banknummer is en u geeft aan dat de kerk in 1 of meer termijnen dat totaal bedrag in 2023 van uw rekening mag afschrijven. Bent u het niet eens met de afschrijving, dan hebt u 90 dagen om dat terug te draaien. En wilt u door onvoorziene omstandigheden de machting intrekken, dan is 1 telefoontje met de boekhouder genoeg.

2. U maakt u bijdrage in 1 of meerdere termijnen zelf over. Nadeel is dat u daar zelf steeds om moet denken en ook voor ons is het verwerken van iedere ontvangst een paar minuten werk. Bovendien moeten we controleren of aan het eind het bedrag klopt met uw toezegging en zo niet, nog een herinneringsbrief sturen.

3. Periodieke overschrijving. U kunt ook uw eigen bank opdracht geven om jaarlijks, per kwartaal of per maand een vast bedrag over te maken. U hebt er dan geen omkijken meer naar. Maar voor onze boekhouder is dit nog steeds iedere keer een paar minuten. Als het om enkele termijnen gaat met hogere bedragen, is dat geen probleem. Maar als u maandelijks minder dan 25 euro overmaakt, wilt u dan optie 1 overwegen? (en ook bij hogere maandelijkse bedragen bespaart ons dat werk)

Alvast dank voor uw medewerking.

terug