Stabat Mater en andere Maria-muziek Stabat Mater en andere Maria-muziek
Stabat Mater en andere Maria-muziek
28 maart 19.30 uur in Veendam

Deze bijeenkomst gaat niet door i.v.m. coranavirus


Op zaterdagavond 28 maart klinken vanaf 19.30 u. in de Grote Kerk Veendam, J.G.Pinksterstraat 5 o.a. Pergolesi’s én Vivaldi’s Stabat Mater, vier Ave Maria e.a. spannende Maria-muziek in een kort concert. Uitvoerenden zijn het Kielzog vrouwenkoor en solisten.
De mooiste muziek werd en wordt geschreven bij de moeilijkste dingen in het leven: lijden en dood. O.a. het lijden van Maria om haar zoon Jezus inspireerde vele musici, en dirigent Wim van de Laar selecteerde daaruit voor de gepolijste stemmen van zijn vrouwenkoor o.a. het bekende en geliefde Stabat Mater (lett. ‘De moeder stond bedroefd’) van Pergolesi - een adembenemend mooi werk dat vertelt over Maria’s smart. Hiervan zingt het koor de delen: Stabat Mater, O quam tristis, Pro peccatis, Fac ut ardeat, Quando corpus en het Amen. Solisten zingen de overige delen.
Het Stabat Mater van Vivaldi is voor solisten geschreven: u hoort twee counter-tenors.
Verder hoort u het vrouwenkoor in het melodisch spannende Ave Verum Corpus van Poulenc, in het ritmisch spannende Sub Tuum Praesidium van Kocsár, en in maar liefst vier verschillende Ave Maria’s: gregoriaans, Cesar Franck, Hamilton en een die toegeschreven wordt aan Caccini.
De piano-begeleiding is in handen van Johanan Havinga.
Niet in de rij voor uw kaartje en zeker zijn van een tekstboekje? Reserveer vooraf via Marjan Pierhagen, marjanp@netvisit.nl of tel. (0598) 613308.

Zaterdag 28 maart, aanvang 19.30 uur, eindtijd ca. 21.00 uuur.
Het concert kost € 10 incl. een pauzedrankje.
 
terug