Geldwerving

Onze kerkelijke gemeenschap ontvangt geen subsidie van de overheid voor het leven en werken van de gemeente. Voor inkomsten zijn wij volledig afhankelijk van de vrijwillige bijdragen van onze leden.

Ieder jaar in januari doen wij als kerk mee aan de landelijke geldwervingsactie Actie Kerkbalans. De werving voor 2019 hebben we weer achter de rug. Wij zijn blij met de toegezegde bijdragen door onze leden. Voor het eerst na jaren is er weer een lichte stijging te zien.

Onze gemeente is erkend als Algemeen Nut Beogende Instelling (ANBI) dat betekent dat giften aan onze gemeente onder voorwaarden aftrekbaar zijn voor de belasting.

Periodieke Gift

Normaal gesproken zijn giften pas aftrekbaar als ze meer dan 1% van het belastbaar inkomen bedragen. Deze drempel geldt niet als u een overeenkomst sluit met de organisatie waaraan u wilt geven voor ten minste 5 jaar. Wilt u ook zo'n overeenkomst sluiten, dan kunt u bijgevoegd formulier invullen en toesturen aan de penningmeester, Pommerse Bocht 85 in Veendam of mailen naar de penningmeester. Wanneer de link niet werkt, kunt u met de rechtermuisknop het emailadres kopieëren en deze in de adresbalk van uw eigen mailprogramma plakken.
Meer informatie over de periodieke gift vindt u op de website van de Belastingdienst.